Tandemtocht 2018

van totaal € 20.000 (0%)
Nog te gaan

Zesde editie Tandemtocht
Zaterdag 9 juni 2018 | 9.00 uur – 14.00 uur

 

Samen op kop in de strijd tegen hartfalen! 

Fietst u ook mee op een tandem, fiets of e-bike?

 

Parcours: route door een van de meest populaire fietsgebieden van Nederland: het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, 40 km 

Samen op kop in de strijd tegen hartfalen
Op zaterdag 9 juni 2018 organiseert het UMC Utrecht, in samenwerking met Velotours, de zesde editie van de Tandemtocht. Het doel van de tocht is om samen, patiënt én dokter, geld bij elkaar te fietsen voor onderzoek naar hartfalen. Na afloop van de tocht volgt een lunch en een kort inhoudelijk programma.

Voor wie?
Patiënten hart- en vaatziekten, dokters, partners en familie. Fiets samen met uw dokter en ga op op kop in de strijd tegen hartfalen!

Doel
Het doel van de tocht is om dit jaar geld bij elkaar te fietsen om een landelijk patiëntenbestand op te zetten, waarin we gegevens verzamelen van patienten met hartschade door chemotherapie. Deze behandeling van kanker kan schade geven aan de spiercellen van het hart, waardoor hartfalen kan ontstaan. Met behulp van het patiëntenbestand kunnen we in de toekomst beter voorspellen welke patiënt mogelijk hartschade zal krijgen. Wanneer er dan hartschade optreedt, kunnen we vroegtijdig starten met medicatie en voorkomen dat de patiënt uiteindelijk hartfalen ontwikkelt.

Hoe?
Iedere deelnemer van de tocht gaat de uitdaging aan om minimaal 250 euro te werven bij familie, vrienden, kennissen en collega's. Via het goede doel Stichting Vrienden UMC Utrecht komt het geld van de Tandemtocht volledig terecht bij het onderzoeksdoel.

Fiets ook mee!
Met een tandem, fiets of e-bike! Deelnemen aan de Tandemtocht is gratis. De organisatie zorgt voor een tandem, maar u kunt natuurlijk ook uw eigen fiets of e-bike meenemen. De deelnemers van de Tandemtocht werven specifiek geld voor onderzoek naar hartfalen.

Aftermovie 2017
Alvast in de sfeer komen? Bekijk de aftermovie van de Tandemtocht 2017 voor een impressie.

Inschrijven 
Vindt u het leuk om mee te fietsen en een bijdrage aan dit goede doel te leveren?
Schrijf u direct in via dit actieplatform: www.actievoorumcutrecht.nl/tandemtocht en klik op
de knop 'Inschrijven'

Het is uiteraard ook mogelijk om de tocht te sponsoren. Doneren kan via:
actievoorumcutrecht.nl/tandemtocht klik op de knop 'Doneer nu' of via bankrekening van
Vrienden UMC Utrecht NL51 RABO 0123 6425 15 o.v.v. Tandemtocht 2018

Neem voor meer informatie contact op met info@stophartfalen.nl

 

Suzan Hosmar

s.m.hosmar@umcutrecht.nl