Wij laten onze snor staan voor onderzoek naar prostaatkanker - 2018

Campaign is closed You can't donate or start fundraising anymore
Normal 62b3f31cbc464f6124544121ada613ba05c2c45f
from € 300.000 (28%)

Prostaatkanker is bij Nederlandse mannen de meest voorkomende vorm van kanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 11.700 mannen prostaatkanker. Jaarlijks overlijden er maar liefst bijna 3.000. Dat zijn acht mannen per dag. Dit kunnen en moeten we stoppen. Onderzoekers van UMC Utrecht werken aan een unieke, nieuwe behandeling.

Onderzoek naar nieuwe behandelingen voor prostaatkanker kost veel geld. Daarom komen wij in actie. Wereldwijd laten duizenden mannen in de maand november hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker en geld te werven voor onderzoek. Vanaf 1 november gaan we met zo veel mogelijk UMC Utrecht meneren een maand niet scheren om geld op te halen voor belangrijk onderzoek naar prostaatkanker. 

 

Steun je ons met een donatie om ons doel te behalen?
Jouw donatie draagt bij aan onderzoek naar een nieuwe behandeling van prostaatkanker in het UMC Utrecht. Deze nieuwe behandeling maakt het mogelijk om uitbehandelde patiënten met prostaatkanker een langer leven met goede kwaliteit te bieden. 

 

Wil jij ook je snor laten staan?
Wil jij ook je snor laten staan en je laten sponsoren voor het prostaatkankeronderzoek in het UMC Utrecht? Meld je aan via vrienden@umcutrecht.nl.

Nieuwe behandeling rekt leven prostaatkankerpatiënt

Een nieuwe behandeling maakt het mogelijk om uitbehandelde patiënten met prostaatkanker een langer leven met goede kwaliteit te bieden. De nieuwe behandeling schakelt tumoren uit door middel van inwendige bestraling. Het UMC Utrecht biedt als eerste ziekenhuis in Nederland deze behandeling aan.  

 

Jaarlijks krijgen in Nederland 10.000 tot 12.000 mannen prostaatkanker, ongeveer 5.000 van hen ondergaan een operatie of bestraling. Aan deze bij mannen meest voorkomende vorm van kanker sterven bijna 3.000 mensen. Dat zijn acht mannen per dag. Dit kunnen en moeten we stoppen. 

 

De behandeling
Tijdens de behandeling wordt de patiënt zeer lokaal met het geneesmiddel lutetium-177-PSMA bestraald. De nucleaire deeltjes hechten zich specifiek aan de kankercellen. De inwendige straling remt de groei van die kankercellen of vernietigt ze zelfs, waarbij gezond weefsel minimaal wordt aangetast. Deze innovatieve behandeling heeft als doel het leven van patiënten met prostaatkanker te verlengen en de kwaliteit van leven te verbeteren. De behandeling op maat voor patiënten met uitbehandelde prostaatkanker kent een aantal voorwaarden. Een patiënt moet fit genoeg zijn om een inwendige bestraling te ondergaan. Patiënten moesten tot nu toe naar Duitsland voor deze behandeling. 

 

Vervolgonderzoek
In december 2016 is het UMC Utrecht gestart met de nieuwe behandeling van uitbehandelde prostaatkankerpatiënten. Inmiddels zijn er 80 patiënten met succes behandeld. De volgende stap is een optimalisatie van de nieuwe behandeling. Door de radioactieve stof in de slagader toe te dienen in plaats van in de ader, is de verwachting dat de tumoren preciezer behandeld kunnen worden. Deze behandeling zal in studieverband worden aangeboden aan patiënten met prostaatkanker in een eerdere fase van hun behandeling dan nu het geval is. 

 

Onderzoek naar deze nieuwe behandeling voor prostaatkanker kost veel geld. Vrienden UMC Utrecht werft geld om dit onderzoek mogelijk te maken. Help je mee?

Laat ook je snor staan

In november laten wereldwijd duizenden mannen hun snor laten staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker en geld te werven voor onderzoek. Geweldig als jij ook meedoet! 

 

Maak je eigen actiepagina aan
Op prostaatkankeronderzoek.nl kun je een eigen actiepagina aanmaken.Klik hiervoor op 'Start een actie' en volg de stappen.

 

Spread the word!
De volgende stap is op zoek gaan naar sponsors voor je actie. Deel jouw actie via social media, met je collega’s, familie, vrienden en buren. Op jouw actiepagina staat dit voor je klaar. Met een paar muisklikken kan iedereen je meteen sponsoren.

 

Vragen of hulp nodig?
Heb je vragen of heb je hulp nodig, bel of mail ons gerust. Wij zijn bereikbaar op 088 75 610 10 of per e-mail vrienden@umcutrecht.nl.

View all
31-07-2019 | 15:15
10-02-2019 | 23:24 To: Steun onderzoek naar prostaatkanker in het UMC Utrecht
22-01-2019 | 11:55
30-12-2018 | 17:15 To: Sander en Ahmed Mijn portemonnee is op dit moment nog even te dik , dus heb ik Nog een paar goede doelen gezocht om dit jaar nog wat te doneren . Zelf heb ik nog een verleden met prostaatkanker , In 2001prostaat laten verwijderen in het Erasmus MC . Daarna incontinent en impotent , maar ik leef , prima . Daarna in 2006 38 bestralingen gehad in Daniël den Hoed ! Waarom donatie ; ik heb wat met prostaatkanker !