World Transplant Games, Malaga 25 juni t/m 1 juli

Dit is de actie van Thomas Steggink
Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 500 (12%)

Mijn naam is Thomas Steggink en ik ben 21 jaar oud. In 2001 heb ik een nieuwe nier gekregen. Ondanks dat ik al bijna 16 jaar een nieuwe nier heb, tennis ik nog erg fanatiek. Ik train 3 à 4 keer in de week in Utrecht bij T.V. At Risk. Eens in de twee jaar worden de World Transplant Games gehouden. Dit zijn een soort Olympische Spelen voor mensen van over de hele wereld die een transplantatie hebben gekregen. Het doel van de spelen is om wereldwijd aandacht te krijgen voor orgaandonatie en om uiteindelijk meer donoren te werven. Door het meedoen aan de World Transplant Games laten wij zien dat je leven na een transplantatie heel erg veranderd, op positieve manier, en dat het dus zelfs weer mogelijk is om te sporten waarbij de niveaus uiteen lopen van beginner tot top niveau. Dit jaar zijn de spelen in Malaga (25 juni t/m 1 juli). Ik ben geselecteerd voor het Nederlandse team om ons land te vertegenwoordigen en zal uitkomen in tennis en padel. Het wordt de 6e keer dat ik aan deze spelen deelneem en elke editie vindt plaats in een ander land. Zo ben ik al in Australië, Thailand, Zweden, Zuid-Afrika en Argentinië geweest. Ondanks dat het al mijn 6e spelen worden blijft het elke keer erg bijzonder om er aan mee te doen. Vooral de opening is voor mij een erg bijzonder moment waarbij ik vaak kippenvel krijg. Alle deelnemende sporters zijn hier aanwezig en op zo’n moment besef je goed dat als er geen orgaandonatie zou zijn, dat de hele zaal leeg was geweest en dat een groot deel van de mensen misschien wel niet eens meer in leven was geweest. Dus op zulke moment besef ik maar al te goed hoeveel geluk ik, en de rest van de zaal, heeft gehad, en dat maakt ook dat ik van elke dag van de spelen geniet.

GOUD halen met tennis in Malaga is niet mijn enige doel. De transplantatie zorg ken ik van dichtbij en meer aandacht voor orgaandonatie is keihard nodig. Het belang van onderzoek om deze zorg op een nog hoger niveau te brengen steun ik volop. Daarom roep ik iedereen op om mijn actie te steunen en daarmee onderzoek naar orgaanfalen en orgaantransplantatie. Al is het maar een klein bedrag. Alvast bedankt!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle donateurs
13-05-2017 | 15:16
05-05-2017 | 23:24
05-05-2017 | 16:28 Klasse actie Thomas. Ga voor goud!